Scheidingsproblematiek

Hulp na scheiden voor ouders en kinderen

Hulp na scheiding

Veertig procent van de huwelijken houden geen stand. Wanneer je besluit van elkaar te gaan scheiden, kan dit een enorme impact hebben. Je hebt energie en tijd nodig om dit te verwerken en je relatie af te hechten. Dit gaat niet vanzelf, dit is rouw.

SCHIP-aanpak

Ouders blijf je voor altijd, maar bij een scheiding is het ook belangrijk goede ex-partners te zijn. Voor gescheiden ouders hebben wij nu de SCHIP-aanpak in ons behandelaanbod. Dit is een manier van werken waarbij wordt gekeken hoe ex-partners stevig in hun gezamenlijk ouderschap kunnen komen te staan. Wij helpen om partners zo goed mogelijk uit elkaar te laten gaan, zodat men zo goed als mogelijk als partners in ouderschap verder kan.

Wij hebben getrainde SCHIP-behandelaren voor een professionele behandeling bij echtscheiding en relatieproblemen. Behandeling bestaat uit 15 sessies. Neem contact op voor meer informatie.

Werken zonder wachtlijsten

Leafs staat voor werken zonder wachtlijsten. Dit om ervoor te zorgen dat er begeleiding voor jullie klaar staat wanneer jullie dit nodig hebben en niet wanneer het voor de organisatie past. Het traject begint altijd met een intakegesprek om te kijken of er een klik is. Het ervaren van een klik vinden wij voor beide partijen erg belangrijk om dit traject tot een zo groot mogelijk succes te maken. Tijdens dit gesprek proberen we de hulpvraag zo duidelijk mogelijk te krijgen en maken we afspraken over de verwachtingen richting elkaar. Wij bieden zorg op maat omdat wij vinden dat iedere situatie anders is en iets anders vraagt. Wij maken dan ook samen afspraken over hoeveel uur wij (per week) jullie zullen gaan ondersteunen. Bij een wederzijdse klik gaan we samen aan de slag!

Zo gaan wij te werk!

1. Aanmelden

Neem contact met ons op om je aan te melden

2. Intakegesprek

Samen maken we de hulpvraag helder en bespreken de verwachtigingen

3. Aan de slag

Tijdens het traject blijven we kijken of de hulpvraag nog actueel is

Benieuwd wat Leafs voor jullie kan betekenen?

Contact opnemen
06 28 05 41 86