Ervaringen

“Met Leafs hebben wij al veel bereikt als gezin.”

Leafs is nu anderhalf jaar betrokken in ons gezin. Een gezin waarin we allemaal een rugzakje mee dragen, de 1 wat groter als de ander. Ons gezin bestaat uit: vader 41 jaar. Moeder 38 jaar. 2 zonen van 5 en 1 jaar en om het weekend komt mijn dochter van 12 jaar.

Onze 2 begeleidsters van Leafs komen elke week bij ons thuis. De ene keer om te praten, te ventileren over gebeurtenissen of lastige situaties. De andere keer om te spelen, of lekker erop uit met de jongens. Met Leafs hebben wij al veel bereikt als gezin. Hele lastige, vervelende situaties opgelost maar merendeels mooie stappen gemaakt. Leafs denkt mee. Luistert naar onze wensen en grenzen. Bied hulp aan die passend is en vertrouwd voelt.

“Wij profiteren als gezin nog steeds van de dingen die we geleerd hebben”

Onze beide kinderen zijn gediagnostiseerd met ADHD. Naar mate de kinderen ouder werden en de pubertijd ingingen kwamen we tot de conclusie dat hulp toch wel welkom was. Er waren verschillende partijen in de regio maar het verhaal en de visie van Leafs-Begeleiding & Ondersteuning sprak ons het meest aan. Bijkomend voordeel was dat deze partij geen wachttijden kent en we vlot een datum kregen voor een intake.

Een schot in de roos!

Wij kregen Sylvia als begeleidster en dat bleek een schot in de roos te zijn. Geen moment hebben we ons oncomfortabel gevoeld waardoor we heel eerlijk en open konden vertellen over de problemen binnen het gezin. Met kleine ideeën en tips van haar kant werden er al vlot successen geboekt wat ons een enorme boost gaf.

Na een aantal afspraken was het tijd voor de kinderen om kennis te maken. Een spannend moment omdat beide kinderen aangaven dit absoluut niet te willen. De kennismaking was ongedwongen en tot onze stomme verbazing was er al snel een klik tussen Sylvia en de kinderen. Sylvia is niet het zweverige geitenwollensokken type waar we zo bang voor waren maar een nuchtere, hedendaagse begeleider met veel expertise. Wij profiteren als gezin nog steeds van de dingen die we tijdens dit traject geleerd hebben.

“Laagdrempelig. Vriendelijk. Luisterend oor. Heel fijn, warm en vertrouwd”

Hallo, ik ben José.

Alleenstaande moeder, door bepaalde omstandigheden ben ik in aanraking gekomen met LEAFS. Toen er een afspraak voor intake gemaakt is, was ik dood nerveus, en dacht er komt iemand die hier de regie gaat overnemen en mij wel even gaat vertellen hoe het wel of niet moet…. was ik even fout!

Ik kreeg Hiltsje op bezoek, en ja wat hebben we een klik! Ik kijk er elke keer weer naar uit als ze komt, ze ondersteunt mij waar nodig, en zoekt dingen uit waar ik zelf niet uit kom. Gaat mee naar belangrijke afspraken, en voelt inmiddels heel vertrouwd.

Ik zou LEAFS dan ook aan een ieder aanraden die deze hulp nodig hebben Laagdrempelig. Vriendelijk Luisterend oor Kortom heel fijn warm en vertrouwd.

06 28 05 41 86