Gezinsbegeleiding

Heeft u behoefte aan advies of ondersteuning bij de opvoeding van uw kind omdat u vast loopt? Wij helpen u graag!

Wij zijn er voor gezinnen met (thuiswonende) kinderen

Onze gezinsbegeleiding is er voor gezinnen met (thuiswonende) kinderen die een hulpvraag rondom de opvoedingssituatie hebben. Leafs helpt bij het vergroten van uw opvoedingsvaardigheden of bij het meer inzicht krijgen in bepaald gedrag van uw kind. Het doel van gezinsbegeleiding is om de problemen binnen uw gezin op te lossen en de zelfredzaamheid van het gezin te vergroten, zodat u voldoende vaardigheden en vertrouwen heeft om het in de toekomst zelf te kunnen doen.

Van hulpvraag naar gezinsplan

Wanneer de hulpvragen duidelijk zijn, stellen wij samen met uw het gezinsplan op. Uw wensen en behoeften staan hierbij centraal. Tijdens onze samenwerking staan wij naast u en kunnen wij jullie gezin op verschillende manieren ondersteunen. Wij kunnen helpende handen bieden tijdens moeilijke situaties (bijvoorbeeld tijdens eetmomenten of het naar bed gaan) of coachend meekijken om jullie nieuwe inzichten te kunnen geven.

begeleiding

Werken zonder wachtlijsten

Leafs staat voor werken zonder wachtlijsten. Dit om ervoor te zorgen dat er begeleiding voor jullie klaar staat wanneer jullie dit nodig hebben en niet wanneer het voor de organisatie past. Het traject begint altijd met een intakegesprek om te kijken of er een klik is. Het ervaren van een klik vinden wij voor beide partijen erg belangrijk om dit traject tot een zo groot mogelijk succes te maken. Tijdens dit gesprek proberen we de hulpvraag zo duidelijk mogelijk te krijgen en maken we afspraken over de verwachtingen richting elkaar. Wij bieden zorg op maat omdat wij vinden dat iedere situatie anders is en iets anders vraagt. Wij maken dan ook samen afspraken over hoeveel uur wij (per week) jullie zullen gaan ondersteunen. Bij een wederzijdse klik gaan we samen aan de slag!

Zo gaan wij te werk!

1. Aanmelden

Neem contact met ons op om je aan te melden

2. Intakegesprek

Samen maken we de hulpvraag helder en bespreken de verwachtigingen

3. Aan de slag

Tijdens het traject blijven we kijken of de hulpvraag nog actueel is

Benieuwd wat Leafs voor jullie kan betekenen?

Contact opnemen
06 28 05 41 86